Hoe kan ik zelf mijn CV-ketel bijvullen?

Zelf uw CV-ketel bijvullen is niet moeilijk.

 

Stap 1: Bepaal de druk

Kijk eerst op de manometer – de drukmeter – van uw ketel. Soms is deze digitaal. Is de waterdruk lager dan 1 bar? Dan moet u uw CV-ketel bijvullen.

 

Stap 2: Schakel uw ketel uit

Zet uw thermostaat lager en wacht ongeveer 10 minuten. Haal de stekker van de CV-ketel uit het stopcontact. Ketels met een digitaal display kunt u met de aan-uitknop bedienen. Wacht opnieuw 10 minuten totdat uw ketel goed is afgekoeld.

 

Stap 3: Slang aansluiten

Als u een digitaal display heeft zet u de ketel weer aan om het display af te kunnen lezen. Zo niet, dan laat u bij uw CV-ketel de stekker uit het stopcontact. Sluit de vulslang eerst aan op de koudwaterkraan. Zet uit voorzorg een emmer onder de kraan en zorg voor een paar oude handdoeken in de buurt. Zet de kraan voorzichtig open en vul de slang tot aan de rand. Doe vervolgens de waterkraan dicht.

 

Stap 4: Slang met water op CV aansluiten

Door de slang volledig vol te laten lopen met water, blijft er zo min mogelijk lucht achter in de slang voordat u hem op uw CV-ketel aansluit. Zo voorkomt u ook dat er lucht in uw CV-ketel komt. Dit kan een piepende waterleiding veroorzaken en dat wilt u niet. Controleer daarom voor alle zekerheid nog een keer of de slang volledig vol met water staat, voordat u hem aansluit op uw CV. Sluit de volle waterslang aan op uw vulkraan. Deze zit meestal in de buurt van uw CV-ketel. Draai alleen de dop, open de vulkraan niet. Zorg ervoor dat de vulslang goed vast zit.

 

Stap 5: Bijvullen CV-ketel

Als de waterslang goed is aangesloten op uw waterkraan en vulkraan kunt u beginnen met het bijvullen van uw CV-ketel.Open eerst rustig de waterkraan. Open vervolgens rustig de vulkraan van uw CV-ketel. Als de druk in uw CV-ketel op 2 bar staat, sluit u eerst de vulkraan en daarna weer de waterkraan. Koppel de slang af van de vulkraan en houd de emmer en/of de handdoeken paraat. Houd de slang, die nog vol water zit in de emmer lopen. Koppel vervolgens de slang af van de waterkraan.

 

Stap 6: CV-ketel weer aanzetten

Doe stekker van uw CV-ketel weer in het stopcontact en zet de thermostaat weer op de normale temperatuur.

Hoe ontstop ik een regenpijp?

Als uw regenpijp niet goed doorloopt kunt u uw regenpijp zelf proberen te ontstoppen.

 1. Plaats eerst een emmer onderaan de regenpijp om verstopping van de afvoer te voorkomen.
 2. Probeer van bovenaf te ontstoppen met een lang stuk ijzerdraad. Het uiteinde daarvan buigt u in een haak. Hiermee probeert u in de prop te prikken die de verstopping veroorzaakt. U kunt proberen de prop omhoog te halen.
 3. U kunt ook proberen om de prop door te prikken. U kunt daarbij ook nog met een hoge drukspuit of een waterslang van bovenaf de verstopping eruit te spoelen.

Lukt dit ook niet zit er maar één ding op: demonteren en ieder segment afzonderlijk ontstoppen of ons bellen of mailen.

Zijn jullie 24 uur per dag bereikbaar? Ook met spoed?

Ja. Wij hebben storingsdienst en zijn altijd bereikbaar – 24 uur per dag - op het telefoonnummer: 0181-640588

Hoe kan ik zelf mijn dakgoot reinigen?

Het reinigen van uw dakgoot kan veel problemen voorkomen. Als bladeren, plastic, vogelveren, zand, stof, stenen en andere troep in de dakgoot achterblijven, kan de afvoer verstopt raken. En in het slechtste geval kan de dakgoot zelfs helemaal naar beneden komen. Reinig dus minimaal 2x per jaar uw dakgoot.

 

Hoe reinigt u veilig uw dakgoot?

U kunt scherpe stukken steen, hout of spijkers tegenkomen. Draag daarom werkhandschoenen. Draag ook een veiligheidsbril en eventueel een stofmasker.

 1. Zorg voor een lange ladder.
 2. Uw heupen moeten zich altijd tussen de zijkanten van de ladder bevinden
 3. Ga nooit op de bovenste twee treden staan
 4. Leun nooit naar de zijkanten

Bevindt de dakgoot zich hoger dan twee verdiepingen? Zoek nooit het gevaar op. Bel of mail ons.

 

Het schoonmaken

Gebruik een dunne tuinschep (liefst van plastic) om het losse materiaal uit de dakgoot te scheppen. Dit lukt het best, als het materiaal een beetje soppig is, dus niet heel droog.

Als alle troep zo goed als weg is, spoelt u de goot door met een tuinslang. Leg de slang in de goot en ga met het spuitstuk richting de regenpijp. Gebruik eventueel een staalspons of schuurborstel om hardnekkig vuil te verwijderen.

 

Komt u er niet uit, of loopt u tegen problemen aan?
Bel dan vrijblijvend 0181 - 640 588 of stuur ons een bericht.

Is een onderhoudscontract voor elke CV-ketel verplicht?

Nee. Nieuwe(re) CV-ketels zullen nog niet zoveel problemen en storingen hebben. Maar toch kan het dan slim zijn om een onderhoudscontract af te sluiten. Sommige fabrikanten stellen namelijk in de voorwaarden dat u uw ketel jaarlijks of tweejaarlijks laat inspecteren door een erkend installateur. 

Wat is voordeliger? CV-ketel kopen of huren?

Het kopen van een CV-ketel is doorgaans veel voordeliger.

Het kopen van een CV-ketel geeft bovendien meer flexibiliteit ten aanzien van uw onderhoudscontract. Bij een huur of huurkoop ketel zit vaak een all-in servicecontract.

In het geval van kopen moet u in één keer ene grot bedrag neerleggen. Huur kunt u verspreiden over de looptijd, maar u betaalt flink mee aan rente. 

Over 12 jaar genomen – een aannemelijke looptijd voor een CV-ketel - kan het verschil tussen huren+onderhoud en kopen+onderhoud oplopen tot wel € 1.500. 

ONDERHOUDSCONTRACTEN

Kiest u voor een onderhoudscontract, dan ben u zeker van deskundig onderhoud van uw cv-ketel en/of warmwaterinstallatie.

 • Basis

  € 84,92/jaar
 • Periodiek onderhoud

 • Verhelpen van storingen

 • ×

 • Voorrijkosten

 • ×

 • Vraag informatie aan
 • Plus

  € 100,88/jaar
 • Periodiek onderhoud

 • Verhelpen van storingen

 • Uurloon

 • Voorrijkosten

 • ×

 • Vraag informatie aan
 • All-in Extra

  € 122,72/jaar
 • Periodiek onderhoud

 • Verhelpen van storingen

 • Uurloon

 • Voorrijkosten

 • Toestelonderdelen

 • Vraag informatie aan

Karsten Installatie

Waarom kiest u voor ons?

 • Dichtbij

  Persoonlijke service

 • Eerlijk

  Netjes werken en afspraken nakomen

 • Niet duur:

  Concurrerende tarieven

 • Altijd bereikbaar:

  24/7 (ook bij spoed!)

Karsten Installatie helpt u van A tot ZContact